Curly girl -metodi

28 Tuotetta

Curly girl -metodi

kauneusmaailma.fi_curlygirlfoto1

Mikä on curly girl? 

Curly Girl metodi on hiljattain suureen suosioon noussut hiustenhoitomenetelmä, jossa on tarkoitus korostaa ja hoitaa luonnonkiharaa hiusta. Pörröisyys vähenee ja kiharoista tulee selkeämmät ja kauniimmin kaartuvat, jonka ansiosta moni kiharahiuksinen on alkanut pitämään omista luonnollisista hiuksistaan ja hiusta rasittava suoristaminen on jäänyt pois.

Curly Girl metodin ideana on pestä ja hoitaa hiuksia vain tuotteilla jotka eivät sisällä sulfaatteja, kuivattavia alkoholeja eikä silikonia. Hiuksia ei myöskään harjata, paitsi hoitoaineen vaikutusajalla hiuksia voi selvittää kammalla. Metodilla ei saa suoraa tai hieman taipuisaa hiusta kuitenkaan kihartumaan, vaikka hoitavat ja kosteuttavat tuotteet sopivat toki näillekin hiuslaaduille. Kun metodia noudatetaan oikein ja kärsivällisesti, tuloksia alkaa syntymään pikkuhiljaa ja kiharoista tulee todella kauniit, selkeät ja sileämmät. Toki tulokset ovat kaikilla yksilöllisiä, eikä kaikki metodiin ainesosiensa puolesta sopivat tuotteet toimi kaikilla yhtä hyvin. Tuotteisiin kannattaa tutustua ja kokeilla erilaisia kunnes löytää juuri ne itselleen sopivat tuotteet.

Metodin vaiheet:

1 - final wash Ennen metodin aloittamista tehtävä shampoopesu joka poistaa hiuksista silikonit ja muotoilutuotteiden jäämät. Sulfaattipitoinen shampoo joka ei sisällä silikonia. Tätä ei saa tehdä enää metodin aikana.

2 - co-wash Hoitoaineella tehtävä hiusten pesu. Pese hiukset kuin käyttäisit shampoota, eli hiero hoitoaine päänahkaan ja huuhtele hyvin pois.

3 - condition Hoitoaine. Anna vaikuttaa 1-3 minuuttia, jonka aikana hiuksia kannattaa selvittää sormien tai harvapiikkisen kamman avulla. Voit käyttää myös hiusnaamiota tähän vaiheeseen.

4 - leave-in-conditioner Hiuksiin jätettävä hoitoaine, yleensä suihke. Suihkuta ja puristele se märkiin hiuksiin.

5 - styling Muotoilutuote joka pitää kiharat kurissa. Tuote voi olla voide, geeli tai mousse, se puristellaan myös märkiin hiuksiin tasaisesti.

6 - ploppaus eli hiusten kuivatus esim. vanhan t-paidan sisässä. Älä käytä tavallista pyyhettä. t-paita nostetaan johonkin korkeammalle, jotta hiukset voidaan nostaa paidan päälle ja paita kääritään / nostellaan hiusten päälle turbaaniksi. Tätä ei tule tehdä niin että hiukset roikkuvat, koska tällöin kiharat suoristuvat.

7 - kuivien hiusten puristelu Kun hiukset ovat kuivat, niistä puristellaan käsin muotoilutuotteen jättämä kerros ja kovuus pois jolloin hiuksista tulee keveämmät ja pehmeät. Ei saa harjata hiuksia. Yksittäiset takut voi selvitellä harvalla kammalla.

Olemme koonneet yhteen valikoimastamme löytyviä Curly girl- metodiin soveltuvia tuotteita, jotka löytyvät alapuolelta. 

  • Näkymä